Chez Claire: eerste éclair bar in Antwerpen opent de deuren

Eindelijk is het zover, Chez Claire, de langverwachte éclair bar van Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde (beter bekend als de mannen van de Wasbar) opent zaterdag de deuren. Place to be is de Schrijnwerkersstraat in Antwerpen, één van de meest gegeerde buurten van de stad. Een nieuwe hotspot is geboren!

Het was L éclair de Génie in Parijs die de traditionele éclair voor het eerst opnieuw leven inblies met haar tal van verschillende smaken en kleuren. Ook de bekende bakkerij Fauchon in Parijs kan er wat van. Dat idee heeft ongetwijfeld ook aan de basis gelegen voor de nieuwe éclair bar van Dries en Yuri. Beide rasechte ondernemers, creatievelingen en het brein achter het succesvolle WASBAR-concept, dat ze in 2015 verkochten.

Bij Chez Claire vind je éclairs in maar liefst 13 verschillende smaken: denk aan aardbei, framboos, citroen, speculaas, triple dark met extra veel chocolade maar ook een knalgroene variant met pistache, chocolade met een vleugje zeezout, mango-passievrucht, cuberdon, zoute karamel, hazelnoot, een gluten- en lactosevrije versie en een specialleke ‘from the Galaxy’, stuk voor stuk echte pareltjes!

Chez Claire zal ook haar eigen huismerk champagne ‘Cuvée Claire’ aanbieden, zodat je je favoriete éclair meteen ter plaatse kan degusteren bij een coupe champagne. Wie het liever iets traditioneler houdt, kan ook gewoon een lekkere koffie bestellen.

Ook voor de inrichting gingen ze all the way in samenwerking met ontwerpbureau Pinkeye: gewaagd, opvallend en met heel veel roze! Doe daar nog de super stijlvolle verpakkingen en een vleugje goede marketing bij en je kunt van ver al ruiken dat dit een succesconcept wordt. Dus hop noteer ‘éclairs proeven’ alvast maar in je agenda voor deze zaterdag. Gentenaars zullen nog even geduld moeten uitoefenen maar vanaf 9 maart kunnen ook zij zich wagen aan de éclair hype. Bon appétit!

Chez Claire Antwerpen
Schrijnwerkersstraat 15
2000 Antwerpen

Chez Claire Gent
Kouter 185
9000 Gent

Meer info op http://www.chezclaire.be

Foto’s: © Hannelore Veelaert

 

 

Comments are closed.