De 10 beste traiteurs in Antwerpen

Wie het niet zo ziet zitten om tijdens de feesten zelf te koken, kan ook makkelijk iets bestellen bij een traiteur. Ik som hierbij alvast even mijn favoriete adresjes in Antwerpen op.

1. Wit, Zwart Deli:

witzwart

Ongetwijfeld één van mijn favoriete adresjes in de stad. Hier vind je eerlijke huisbereide gerechten met een Italiaanse twist. Denk daarbij aan verfijnde minipizza’s maar ook heerlijke groentenschotels en ovengerechten. Verder vind je hier ook een leuke selectie aan olijfolie, wijnen, delicatessen en leuke culinaire cadeautjes.

Lombardenvest 40, 2000 Antwerpen, meer info op http://www.witzwartdeli.be

2. De Gulden Bock

27 jaar, zo lang bestaat deze top traiteur in Antwerpen al. De zaak ligt midden in de Schuttershofstraat en heeft een uitstekende reputatie. Beneden is de traiteurafdeling. Boven kun je terecht voor een lekkere lunchpauze tijdens het shoppen. Het assortiment is geweldig: heerlijke groenteschotels, bereide gerechten, culinaire hapjes, charcuterie,… ik kan hier nooit kiezen!

Schuttershofstraat 11, 2000 Antwerpen, http://www.deguldenbock.be

3. Marché Couverts:

Restaurant Marché Couverts in Antwerpen

Ondertussen ken ik chef Laurent al bijna 10 jaar. Zijn vorige zaak ‘A la Ville’ was een echt begrip in Antwerpen. Vorig jaar besloot hij om het roer om te gooien en zich meer te richten op Franse comfortfood. Zijn gerechtjes (denk aan confit de canard, hachis parmentier, crème brulée, chocolademousse,…) kan je ook afhalen. Wie wil, kan Laurent ook inhuren om in zijn keuken thuis te komen koken. Meer info vind je in mijn volledige verslag van Marché Couverts.

Lange Koepoortstraat 11, 2000 Antwerpen, http://marchecouverts.be

4. Keurslager Michielsen

Dit moet ongetwijfeld één van de meest bekende slagerijen van Antwerpen zijn. Maar naast hun grote vleesassortiment biedt Michielsen ook tal van traiteurgerechten aan. Tijdens de feestdagen gaan ze hier helemaal los met een gigantisch assortiment hapjes, kazen, Iberico hammen en zelfs verse Italiaanse truffels. Je zou hier bijna de winkel leegkopen!

Anselmostraat 43, 2018 Antwerpen, www.keurslager-michielsen.be

5. Il Pastaiolo

Als je gaat voor echt Italiaans moet je bij Il Pastaiolo zijn. Alles wordt hier versgemaakt, van de sauzen over de pasta’s en de bereide gerechten. Denk aan involtini di pollo (kippenbuiltjes), ossobucco en heel originele pastagerechten (de pasta met peertjes is mijn favoriet!). Daarnaast ook lekkere Italiaanse charcuterie en delicatessen.

Wiegstraat 18, 2000 Antwerpen

6. Van Bladel

Vlakbij Il Pastaiolo, aan de Wilde Zee zoals de Antwerpenaren zeggen, ligt de bekende viswinkel/ traiteur Van Bladel. Hier koop je super verse vis maar ook heel wat bereide gerechten als paella, kreeften, zalmousses,… Klassiek maar verfijnd gebracht. Aan die verfijning hangt wel een prijskaartje.

Schrijnwerkersstraat 25, 2000 Antwerpen, http://www.vanbladel.be

7. Bousez

Bousez is voor mij pure nostalgie. Toen ik als kind nog in in Lier woonde reed ik op zondag samen met mijn bompa naar deze traiteur om allerlei lekkers te halen. Het assortiment is gigantisch en er staan vaak lange rijen voor de deur maar wachten loont zeker de moeite! Proef eens van de zalmmousse met whisky en cresson.

Grote Steenweg 287, 2600 Berchem, http://www.bousez.be

8. ’t Glaezen Huys

 

Wie zich verlekkert op Italiaanse en Spaanse delicatessen moet beslist eens een bezoekje brengen aan ’t Glaezen Huys. Deze traiteurszaak ligt midden tussen de gezellige winkeltjes in het hart van de stad. Proef er van de pata negra hammen, salami’s en de overheerlijke truffelkaas!

Groendalstraat 11, 2000 Antwerpen, http://www.tglaezenhuys.be

9. Magnus traiteur

De thuisbasis van Magnus traiteur ligt recht tegenover het Koning Albertpark (Harmonie) in Antwerpen. In de salons kunnen je terecht voor feestelijke en verfijnde zondagbrunches die tot laat in de namiddag duren. Maar Magnus heeft ook een feestfolder van waaruit je thuis je keuze kunt maken of je kunt hen inhuren voor een volledig feest op maat.

Prins Albertlei 17, 2600 Antwerpen, http://www.traiteurmagnus.be

10. Ko’uzi

466_07

Mag het eens oosters getint zijn? Bestel dan een keertje sushi bij Ko’uzi. Het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes!

Ko’uzi, Leopoldplaats 12, 2000 Antwerpen, http://www.kouzi.be

 

Comments are closed.