Hngry: honger naar meer!

Maanden liep ik er voorbij, voorbij dat nieuwe mysterieuze project achter mijn hoek. De ramen waren volledig bekleed met papier zodat je echt geen idee had over wat er zich daarbinnen nu eigenlijk afspeelde. Af en toe kon je eens gaan piepen door een klein kijkvakje aan het raam en op facebook kregen we af en toe wat foto’s om onze zogezegde honger wat te stillen. Maar eigenlijk wist ik pas wat ‘Hngry’ was toen ik enkele weken geleden massa’s persberichten en krantenartikels zag verschijnen. Hngry is de eerste winkel in België waar je shopt volgens het recept en waar de ingrediënten ook samen met het recept uitgestald liggen in de trendy winkel. Daar moest ik dus wel het fijne van weten en ik vroeg oprichter Thierry Peeters om zijn visie even uit te leggen.

Hngry shop copy 1

Al snel blijkt Thierry een gepassioneerde ondernemer die zelf graag in de potjes roert. Na enkele jaren een eigen restaurant te hebben gehad besloot hij dat het tijd was voor een nieuw project. In Berlijn maakte hij kennis met een nieuwe manier van winkelen en hij besloot om het concept naar België te halen. Daarbij wil ik wel even nuanceren dat hij geen man is die zomaar een idee overneemt en dat even gaat nadoen. Nee nee Thierry ziet het anders en groots, dat is duidelijk.

“Hngry is eigenlijk een soort inspiratiewinkel”, zegt Thierry. “Je kent dat wel, die prangende vraag van elke dag: ‘schat wat eten we vandaag?’. Meestal haasten we ons dan gestresseerd na het werk in een overvolle supermarkt om 18.30 uur om in alle drukte de juiste ingrediënten te zoeken en dan toch nog vaak wekelijks te eindigen met een variatie van stoemp en chipolata”. “Nee met Hngry wil ik echt iets anders bereiken. Het gaat hier echt om de totaalervaring. De ruime winkel heeft een strakke en moderne inrichting. Hier winkel je rustig zonder stress, met leuke muziek op de achtergrond. Als je wil, ben je hier op vier minuten weer buiten met alles wat je nodig hebt voor het perfecte avondmaal. Kies uit de 10 gerechten, neem je ingrediënten, het receptje en eventueel een bijpassende wijn. Met Hngry wil ik mensen inspireren om ook eens wat anders te eten en hen het plezier van eten kopen opnieuw leren ontdekken. Winkelen hoeft helemaal niet stresserend te zijn.”

Daar kan ik me inderdaad wel in vinden. Binnen hangt een serene sfeer waar je meteen rustig van wordt. Geen ‘kassa vier’ of ‘prijsinformatie gevraagd’, geen lastige reclamespotjes of schreeuwerige promotieposters, Hngry zorgt voor een totaal nieuwe winkelervaring. Daar moeten sommigen misschien aan wennen maar Thierry is erg begaan met zijn nieuwe project en geeft je maar al te graag extra uitleg of advies.

hngry shop copy 2

In de winkel staan de ingrediënten in de winkel uitgestald per recept. Elke dag heb je de keuze uit 10 recepten, telkens voor twee personen. Daarnaast vind je hier ook een assortiment aan tapenades, wijnen, gin en tonics. Achteraan in de winkel staan ook nog wat leuke keukengadgets, ovenschotels en wat decoratiemateriaal voor een perfect gedekte tafel.

“Eigenlijk is Hngry nog in volle ontwikkeling”, zegt Thierry. “Binnenkort wil ik hier workshops organiseren, wat tafeltjes zetten waar je even kunt bijkomen en een kopje koffie kunt drinken of wie weet kunt proeven van een kom soep. Ik heb nog zo veel ideeën maar ik wil eerst dat de winkel volledig op punt staat.”

Enthousiast verlaat ik de winkel met mijn receptje en zakje vol ingrediënten. Op het menu: ‘pittige, exotische wok van kalkoen en ananas’. In amper 20 minuten heb ik een ruime portie wok bereid. Smaakvol en gezond. Als ik al een minpuntje moet bedenken is het dat het recept heel kort en bondig is uitgelegd. Ik zie sommige beginnende kookfanaten hun rode pepertje al in de curry gooien zonder de pitjes te verwijderen en dan wordt het toch wel een erg pittig gerechtje voor de doorsnee Vlaming maar goed het concept vind ik geweldig en ik denk eerlijk gezegd ook niet dat een winkel als dit zich dient te ontpoppen tot ‘culinair adviesbureau’. Hngry doet al 70% van het werk, die 30% mogen we dan denk ik wel zelf doen.

hungry 4 def copy

En dan een ander punt dat sommigen zich wel eens afvragen: “is Hngry echt duurder?”.  Ja Hngry is wat duurder dan de doorsnee supermarkt maar bedenk wel dat je hier heel wat tijd mee bespaart. Hngry wil een vierde optie zijn, aldus Thierry: “Je hebt de supermarkt, het restaurant, de take-away en dan Hngry. Op die manier wil ik in mensen hun hoofd zitten.”

Daar komt ook nog eens bij dat je bij Hngry exact koopt wat je voor twee nodig hebt. Geen bloemkool waar je met het lief nog de hele week van kan eten of de drie overbodige potjes yoghurt voor je tzatziki die je nadien toch in de vuilbak kiepert omdat je geen zuivelfan bent. Geen massa’s verpakkingen, geen drie winkels voor vijf ingrediënten. Nee mij moet je niet overtuigen hoor, ik ben fan.

En dan hebben we het nog niet gehad over het naar mijn mening grootste voordeel. Voortaan kan ik mijn lief gewoon met een gerust hart naar de winkel sturen zonder zeven keer gebeld te worden over dat hij geen selder vindt in de supermarkt of erger dat hij afkomt met een kervel omdat hij het verschil niet ziet. Voortaan hoef ik geen lijstjes meer te maken als ik het even wat druk heb en kan ik mijn liefje vragen om naar de winkel te gaan en gewoon te kiezen wat hij wil eten. Fantastisch toch!

Comments are closed.