New in town: Slow organic food @ TAN – Antwerp

 

tancopy1

Oh wat kan ik toch euforisch worden als ik een nieuw adresje ontdek. En al helemaal als het concept totaal vernieuwend is en de culinaire ontdekkingsreiziger in mij wakker maakt! Als een klein kind schuim ik dan de rekken af, op zoek naar ongekende, boeiende ingrediënten. Mijn molentje begint dan al te draaien! En ook dat gebeurde dit weekend toen ik tijdens het kerstshoppen toevallig stuitte op TAN Antwerp, een nieuw concept met aandacht voor biologische slow food van een uitstekend gastronomisch niveau.

Bij het binnenkomen valt meteen op dat er veel aandacht is besteed aan aan de conceptuitwerking, de indeling en het strakke maar toch gezellige interieur. TAN heeft een winkelgedeelte met een enorm aanbod aan biologische producten gaande van raw food, over een grote selectie noden, pitten, zaden tot verschillende soorten honing, Italiaanse delicatessen, Griekse olijven, kazen, biologisch vlees, groenten en ook wijnen. Ik ben vooral fan van de minder alledaagse ingrediënten als matcha-poeder, kokosbloem met cacao, Aziatische specerijen, zelf gedroogd brood, fruitcrips,… Kortom een walhalla voor foodies die op zoek zijn naar inspiratie als je het mij vraagt. In mijn hoofd vorm ik al nieuwe combinaties en zie ik originele recepten…zalig!

tancopy4

Ik heb geluk, de eigenaar Mark is aanwezig en wil me maar al te graag rondleiden en vertellen over wat TAN te bieden heeft. Vol enthousiasme vertelt hij honderduit over dit nieuwe concept: “TAN wil mensen eigenlijk meer bewust maken van de herkomst van hun eten, we willen mensen bewust laten eten, we willen ze terug leren om tijd te nemen en te genieten van de maaltijd”, vertelt Mark. “Maar vergis je niet hoor, in Brussel bestaat TAN al 14 jaar en kan het op een enorme populariteit rekenen. We hopen met deze winkel in Antwerpen ook een succesverhaal te starten”, aldus Mark. “ Voor onze producten gaan we steeds op zoek naar kleinschalige eerlijke producenten in binnen- en buitenland. Daarbij is bijna ons volledige gamma glutenvrij en hebben we ook een heel groot aanbod aan lactosevrije producten. Ons ijs moet je zeker eens proberen. Ik noem het ‘how icecream became healthy’ omdat het volledig lactosevrij is en gemaakt wordt met veel fruit.

tancopy3

Naast een winkel heeft TAN ook een slow food restaurant. “Wij garen alles op maximaal 90°C, zo behouden we de eiwitstructuur in vlees en vis en bewaren we de belangrijkste voedingsbestanddelen. En ja dat duurt wat langer maar dat is net waar we naartoe streven. We willen dat mensen tijd nemen voor hun maaltijd en er echt bewust van genieten. Alle gerechten op de kaart zijn volledig lactose- en glutenvrij en de sauzen worden enkel met groenten bereid. Uiteraard is er ook een grote keuze aan vegetarische gerechten.”

tancopy2

“Maar dat is nog niet alles”, lacht Mark enthousiast. “Binnenkort worden hier ook workshops georganiseerd waarbij er opnieuw zal ingespeeld worden op biologische ingrediënten en slow food. Oh you’ll be surprised!

Mij hoeft hij alleszins niet meer te overtuigen (ik was al fan vanaf dat ik hier binnenliep)!

Wie snel is, kan nog genieten van de openingsactie tot eind december. Wie reserveert voor minimum twee personen met de code TAN5012, krijgt één maaltijd gratis (exclusief dranken). Ik weet al wat ik volgend weekend ga doen ;-).

 

1 Comment on New in town: Slow organic food @ TAN – Antwerp

  1. dominica
    23 december 2014 at 10:01 (3 jaar ago)

    knappe zaak .. zal ik eens een bezoekje moeten brengen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *