Op bezoek bij Marcel

Marcelcopy3

 

Marcel is zo’n adresje dat ik al lang eens wilde testen. Een tijdje kwamen ze veel in de pers en de reacties waren steeds erg lovend. Om de een of de andere reden was ik dit dan weer even uit het oog verloren tot ik er door een vriendin aan herinnerd werd. En zo geschiedde… Restaurant Marcel, getest en goedgekeurd.

Bij het binnenkomen valt het mooie interieur meteen op. Ik word op slag verliefd op de prachtige bartoog en de originele grote ramen. Modern maar gezellig en warm met een retrotwist, zo kan ik het het best omschrijven. De ontvangst is hartelijk, ongedwongen en echt Antwerps. De inzet van de avond is alvast goed.

We proeven van het huisaperitief: een glaasje bubbels met vlierbloesem en limoen. Fris en origineel. Bij het brood krijgen we een potje rilette, mosterd en wat augurkjes geserveerd. Heerlijk vind ik dat die terugblik op de nostalgie. Rilette krijgt naar mijn mening niet genoeg appreciatie. Het is niet simpel om te maken en ik ben er zot van. Ook hier scoort Marcel weer op mijn lijstje.

marcelcopy2

 

Als voorgerecht kiezen we voor gebakken sint-jacobsvruchten in een soepje van verse erwtjes en Cevenne ui, met buikspek, zuurkool en pumpernickel brood. Om het op z’n Antwerps te zeggen: boenk erop!

Voor het hoofdgerecht opteren we voor hoevekip met gebakken jonge prei, puree van peterseliewortel en ganzenleversaus. Het feit dat iemand van een hoevekip zoiets subliem kan maken, verdient van mij een staande ovatie. Lekkere wijn ook, met een druivenmix van chardonnay, sauvignon blanc en riesling.

marcelcopy1

We hadden nog kazen willen proeven van Kaasmeester Van Tricht maar we hadden iets te enthousiast geaperitiefd en moesten helaas passen. Een ding is zeker: ons zien ze hier terug!

 

Restaurant Marcel

Van Schoonbekeplein 13

2000 Antwerpen

http://www.restaurantmarcel.be

4 Comments on Op bezoek bij Marcel

 1. Avatar
  Dominica
  24 november 2014 at 09:06 (6 jaar ago)

  goed om een adresje te delen ; ik zoek regelmatig nieuwe stekjes om uit te proberen. En voilà zie, content dat ik dit gelezen heb !
  Mooie blog trouwens – leuk dat je me ook volgt via Instagram ondertussen .. 🙂

 2. Macaron Manon
  Macaron Manon
  24 november 2014 at 12:37 (6 jaar ago)

  Hey,

  Bedankt voor je enthousiaste reactie. Altijd leuk om te horen dat iemand er iets aan heeft :-).
  Je maakt echt mooie foto’s, super om je te volgen!

 3. Avatar
  Veerle
  27 november 2014 at 11:52 (6 jaar ago)

  Ziet er heel goed uit! Heb net eens gekeken naar de menu op hun website. Ideaal adresje om naar toe te gaan met collega’s als onderdeel van onze jaarlijkse teambuilding.
  Verfijnd, lekker en niet te duur. Daar houden we van!

 4. Macaron Manon
  Macaron Manon
  27 november 2014 at 12:18 (6 jaar ago)

  Hey Veerle,
  Ja heel lekker en verfijnd inderdaad. Ook leuk dat de sfeer zo ongedwongen is. Laat maar iets weten als je het getest hebt ;-)!