Proeven van Gillia smiles & pasta in Antwerpen

Ja ik ben er ook zo eentje, een echte pastaverslaafde. Bij ons thuis staat er minstens één keer per week pasta op het menu en ook op restaurant kunnen we er vaak niet aan weerstaan. Toen we hoorden van de nieuwe pastabar Gillia moesten we die dus wel een keertje uittesten!

Bij het binnenkomen werden we meteen verrast door de super vriendelijke ontvangst. Gastheer en chef Martijn weet duidelijk hoe hij klanten moeten ontvangen. Ik start met een glaasje witte wijn en het lief gaat voor Gin Gillia. We nemen er een bordje met ham , parmezaan en heerlijke balsamico bij. Daarna maken we onze keuze uit het aanbod verse pasta’s. Ik ga voor de pasta al ragu (dat is de echte Bolognese!) met extra meatballs. Het lief kiest voor de pasta al fromaggio met pancetta. Allebei heerlijk en perfect al dente al mocht de ragu voor mij nog wat meer pit hebben. Maar ik ben een echte Italië freak en als zaakvoerder moet je natuurlijk rekening houden met de smaak van iedereen…

Ondertussen komt gastvrouw Virginie even bij ons zitten. Ik vraag haar naar hun verhaal achter het concept. Vol enthousiasme vertelt ze ons over de ervaring die ze samen met haar man Martijn heeft opgebouwd. Want eerder al baatten ze de succesvolle zaken ‘PUUR’ en ‘Le Chateau Simple’ uit.

Enkele jaren geleden kreeg Martijn te kampen met een contactallergie voor bepaalde ingrediënten. Zo kan hij bijvoorbeeld geen tomaten meer aanraken. Hierdoor moest het koppel noodgedwongen op zoek naar een ander concept. En dus openden ze eerder al een Gillia pastabar in Dendermonde. Dat bleek meteen een schot in de roos! Martijn kan helaas zelf niet koken maar hij roert nog wel wat in de potten én proeft alle gerechten nauwkeurig voor. Dit concept staat voor less is more, gewoon een goed bord comfortfood bereid met eerlijke ingrediënten.

Ik vind het zo mooi om te zien dat ze hun eigen weg gevonden hebben, de passie voor het vak én voor eerlijke pasta straalt gewoon van het koppel af. Ja Gillia smiles & pasta heeft zijn naam niet gestolen, het is zo’n plek waar je niet enkel komt voor het lekkere eten maar ook voor die warme glimlach. A la prossima volta!

Gillia smiles & pasta Antwerp
Geuzenstraat 9
2000 Antwerpen

Met dank aan Gillia smiles & pasta voor de fantastische avond.

Comments are closed.