Proeven van het Midden-Oosten bij Banningville

Ottolenghi bracht de trend al naar Londen en ook in Brussel opende er een tijdje geleden al enkele Libanese hotspots. Nu heeft ook Antwerpen eindelijk een hippe zomerzaak waar je kan proeven van het Midden-Oosten. Ongetwijfeld één van dé hotspots deze zomer: Banningville.

Op de hoek van de Pacificatiestraat en Emiel Banningstraat vind je sinds kort een heerlijk zomerrestaurant. Zaakvoerders Meredith Meire en Anthony Van Isacker vonden hiervoor inspiratie in Beiroet, Tel Aviv en Londen en brengen met Banningville de keuken van het Midden-Oosten naar Antwerpen.

Een van hun grootste troeven is ongetwijfeld hun grote terras waar je de hele dag kunt genieten van de zon. De inrichting is verder hip en fris met een vleugje bohemian.

Op de kaart vind je geen klassiek menu maar allemaal kleine gerechtjes om te delen. Wij lieten ons helemaal gaan en bestelden zoveel dat het niet meer op het tafeltje paste! We proefden van huisgemaakte hummus met lamsvlees, gegrilde sardientjes, geroosterde bloemkool, tagliata, tabouleh, inktvis op de plancha en huisgemaakt flatbread met za’atar kruiden. Heerlijk! Ook super gezellig om zo van alles wat te kunnen proeven. Sharing is caring right?!

Met een fris glaasje rosé erbij genoten we van een zalige avond op het terras. Voor het dessert hadden we jammer genoeg geen plaats meer maar reden te meer om nog een keertje terug te komen!

Ook proeven?

Banningville
Pacificiatiestraat 36
2000 Antwerpen

Met dank aan het team van Banningville voor de fantastische service en het lekkere eten en aan Cloë om mijn partner in crime te zijn die avond ;-).

Extra foto’s: Gringo’s Design.

Comments are closed.