Restaurant De Godevaart in een nieuw kleedje

Schermafbeelding 2016-07-07 om 09.01.26

Restaurant De Godevaart is de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een echte klassieker onder de toprestaurants in Antwerpen. Onlangs werd het volledige pand onder handen genomen en kreeg het restaurant een warme en moderne uitstraling. De fantastische gerechten van chef Dave De Belder komen zo nog beter tot hun recht.

Het is ondertussen bijna 10 jaar geleden dat er voor het eerst gekookt werd in De Godevaart. De geschiedenis van dit pand gaat terug tot in de 19de eeuw toen het een prachtige viswinkel was. Die authentieke details werden ook bij de laatste renovatie mooi behouden. Gouden gekrulde letters als ‘huitres’ en ‘homards’ geven meteen een charmante sfeer aan het restaurant.

Het interieur werd in een nieuw jasje gestoken en heeft nu een modernere en warmere uitstraling. Vroeger was het hier vooral vrij wit, klassiek en misschien zelfs een tikkeltje oubollig ingericht, vind ik. “Het was een schattig en uniek juweeltje dat even moest opgeblonken worden”, aldus Anja Molhoek die het pand overkocht en de geraffineerde renovatie voor haar rekening nam.

Godevaart 3

De gerechten van Dave De Belder zijn gelukkig niet veranderd. De chef kookt nog steeds vol passie met kwalitatieve producten en topingrediënten. Zijn versie van de pens met appelmoes – een krokante appelmeringue met een flinterdun pensenschijfje blijft zijn handelsmerk. Alle smaken samengebracht in één kleine amusebonbon. Top!

Godevaart

Verder op het menu: een carpaccio van wilde zeebaars met pompelmoes, limoen en sinaasappel. Heerlijk verfrissend! Het ijs van koriander en munt zorgt voor een mooie zurigheid in het gerecht. Daarop volgt een krokant gebakken varkensnek met aioli en mimosa van ei en mosterd. Het vlees is perfect gegaard en valt mooi draderig uit elkaar. Het krokante korstje zorgt voor een fijne structuur. Ook het kalfsonglet met verschillende bereidingen van zomerbloemkool, hazelnoot, ganzelever en jus van gekarameliseerde sjalotten smaakt heerlijk. Je ziet dit stukje vlees nog zelden op de kaart staan. Voor mij is dit wel eerder een gerecht voor het najaar dan voor midden in de zomer.

We sluiten af met een salade van rood fruit, kalamansi, yoghurt en een bonbon van witte chocolade met een bouillon van aardbeien en yuzu (Japanse citrusvrucht). Zomers, fris en licht-zuur. Wauw! De Rieslaner wijn (2015) tilt het dessert zelfs naar een nog hoger niveau.

Godevaart 2

De Godevaart
Sint-Katelijnevest
2000 Antwerpen
http://www.degodevaart.be
De Godevaart is tot september enkel open voor diner. Gesloten op zondag en maandag.

 

Comments are closed.