pompoen, 3 x anders

Het is weer pompoenentijd én laat pompoen nu net een van mijn favoriete ingrediënten zijn. De butternutpompoen of flespompoen is mijn absolute favoriet. Natuurlijk kan je die prima gebruiken in pompoensoep maar eigenlijk kan je er alle kanten mee uit. Afgelopen week experimenteerde ik volop met nieuwe pompoenreceptjes. 1 pompoen, 3 x anders!

pompoenpasta1 copy

 1. Ravioli met gekarameliseerde butternutpompoen, geitenkaas en salie

Ingrediënten (2 personen)

  • 16 grote pompoenravioli (bv. van de Pastaman op de markt in Antwerpen, binnenkort vind je hier meer info over op de blog)
  • 1/3de butternutpompoen
  • olijfolie
  • honing
  • peper en zout
  • boter
  • salieblaadjes
  • 1 rolletje geitenkaas zonder korst

Bereiding

  1. Snijd fijne schijfjes van de butternutpompoen met behulp van een mandoline. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en bedruppel met wat olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Laat zo’n 25 min. karameliseren in een oven op 180°C.
  2. Kook de pompoenravioli beetgaar in gezouten water.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en voeg enkele salieblaadjes toe.
  4. Schik de pompoenravioli in een bord, schep hierop de gekarameliseerde butternutpompoen, verkruimel er wat geitenkaas over en werk af met de warme salieboter.

pompoenfrietjes1 copy

2. Pompoenfrietjes met frisse dragonmayonaise

Ingrediënten (2 personen)

  • 1/3de butternutpompoen
  • bloem
  • grof zeezout
  • zelfgemaakte mayonaise gemengd met fijngehakte dragon

Bereiding

  1. Snijd frietjes van de butternutpompoen en wentel ze in de bloem. Frituur ze in de frituurketel (180°C) tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken. Bestrooi de frietjes met wat grof zeezout en serveer ze met de kruidige dragonmayonaise.

pompoenhummus1 copy

3. Pompoenhummus

  • 1 blik kikkererwten (hou 1/3 van het vocht bij)
  • 1 tl tahini (sesampasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1/3 de butternutpompoen

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes en kook ze gaar of rooster ze in de oven. Mix glad tot een puree met een klontje boter.
  2. Doe de kikkererwten met 1/3de van het vocht, de tahini, olijfolie en het currypoeder in de keukenrobot. Mix glad. Meng de hummus met de pompoenpuree (kies een verhouding naar jouw smaak)
  3. Serveer de hummus met wat crackers.

Zin in meer? probeer dan deze lekkere pompoensalade eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *