3 makkelijke en haalbare kerstmenu’s

Yes de leukste periode van het jaar is weer aangebroken: Kerstmis! Ik hou dan van uitgebreid kokkerellen voor de familie of voor vrienden. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je kerstmenu? Ik zet 3 van mijn favoriete menu’s op een rijtje. Succes verzekerd!

Kerstmenu 1: het staat in de sterren geschreven.

Start met enkel leuke hapjes zoals deze PATÉLOLLY MET BLADERDEEG EN VIJGENCONFITUUR en ZALMTARTAAR MET AVOCADO EN LIMOENROOM

zalmtartaar kerstmenu

Als voorgerecht serveer je deze KERSTRAVIOLI MET TRUFFEL EN POMPOEN

Het hoofdgerecht? HINDEFILET MET PISTACHEKORSTJE, GEROOSTERDE PASTINAAK, KNOLSELDER EN PORTOSAUS

Last but not least: het dessert!  KERSTGLAASJES MET APPEL EN KANEEL

Kerstmenu 2: trendy kalkoen

Als hapje serveer je deze KRUIDIGE APERITIEFKOEKJES MET PARMEZAAN. Dit is echt één van mijn favoriete feestrecepten dat ik ook in mijn kookboek heb gezet.

Als voorgerecht serveer je ROMIGE WITLOOFSOEP MET GRIJZE GARNALEN.

Het hoofdgerecht ziet er indrukwekkend uit maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk: KALKOENROLLADE MET PISTACHE, CRANBERRIES, CHAMPAGNESAUS EN GEROOSTERDE GROENTEN

Als dessert serveer je deze originele TARTE AU MOOSE VAN WITTE CHOCOLADE MET SPECULAAS (een receptje uit mijn kookboek Alle dagen feest

Kerstmenu 3: klassiek met een twist

Liever klassiek maar toch origineel? Ga dan voor dit menu met HAPJES VAN ZOETE AARDAPPEL, GEITENKAAS EN VEENBESSEN en WITTE SANGRIA MET VEENBESSEN 

Als voorgerecht serveer je deze GARNALENBISQUE MET ZURE ROOM, een succesreceptje van mijn mama.

Voor het hoofdgerecht koos ik hier voor een GELAKTE CONFIT DE CANARD MET MANDARIJNTJESSALADE EN ROZEMARIJNAARDAPPELTJES.

 

Deze SNEEUWWITTE PAVLOVA MET ROOD FRUIT (geïnspireerd op Donna Hay) is een echte showstopper van een dessert!

Fijne feesten!

 

Comments are closed.