Menu

Appelmuffins

Appelmuffins2

Het lijkt alsof mijn kookvibe een beetje in de war is door dit atypische zomerweertje. Enorme stortbuien wisselden elkaar vandaag af met eenzame zonnestralen. Ik troost mezelf met het idee dat dit druilerige weer op een zondag vraagt om te bakken. Ik probeer mijn nieuwe papieren cakevormpjes uit en word goedgezind van het resultaat.

Eat this regenachtige zondag!

Ingrediënten (voor 8 grote muffins)

Voor de muffins:

  • 100 g boter
  • 250 g bloem
  • 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk (30 cl)
  • 1 eidooier
  • 4 appels
  • een snuifje zout

Voor de afwerking:

  • abrikozenconfituur
  • poedersuiker
  • 1 tl eiwit
  • 2 tl citroensap
  • enkele druppels heet water

Appelmuffin4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 210°C
  2. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
  4. Doe de gecondenseerde gesuikerde melk in een steelpan en zet op een zacht vuurtje.
  5. Doe de bloem in een mengkom en voeg een snuifje zout toe. Roer er de eidooier onder.
  6. Giet er de lauwe melk bij en roer tot een glad beslag. Roer er vervolgens de zachte boter en de helft van de appelblokjes onder. Meng goed.
  7. Vul de muffinvormpjes met het beslag en verdeel de rest van de appelblokjes over de vormpjes.
  8. Bak in de oven gedurende 25 minuten. Laat de muffins afkoelen.
  9. Warm de abrikozenconfituur op in een steelpannetje op het vuur. Neem een borsteltje en strijk de muffins in met de abrikozenconfituur. Zo gaan ze mooi glanzen.
  10. Maak de suikerglazuur door het eiwit, de poedersuiker, het hete water en het citroensap te mengen. Druppel zachtjes over de muffins en laat opstijven.