Banaan-chocolademuffins met havermout en pindakaas

Deze banaan-chocolademuffins waren eigenlijk een toevallig experiment dat echt verrassend lekker is uitgedraaid. Ze zijn super simpel om te maken en lekker als ontbijt of tussendoortje. De stap voor stap video vind je ook in mijn instagramstories.

Ingrediënten – 5 muffins

  • 2 bananen (1,5 banaan om te pletten + 0,5 als afwerking)
  • 100 g havermout
  • 1 grote el pindakaas
  • 1 eitje
  • handvol pecannoten
  • 1 kl bakpoedeer
  • 1,5 reep pure chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maal de havermoutvlokken fijn in de keukenrobot. Hak de noten fijn.
  3. Plet 1,5 banaan en hou de andere helft apart voor de afwerking.
  4. Meng de gemalen havermout met het bakpoeder, het eitje, de pindakaas en de geplette banaan. Hak de chocolade fijn en meng onder het beslag.
  5. Doe het beslag in muffinvormpjes. Snijd de resterende halve banaan in partjes en schik ze op de muffins. Bak de muffins zo’n 25 min. in de oven. Lekker warm en koud.

Comments are closed.