Menu

Bananenbrood met chocolade en pindakaas

Het receptje voor dit bananenbrood is eigenlijk heel toevallig ontstaan toen ik een tijdje geleden 4 overrijpe bananen had liggen en echt zit had in bananenbrood. Maar de ingrediënten voor mijn recept dat ik meestal maak, had ik niet in huis. Dus ik deed eigenlijk maar wat op het gevoel en het resultaat was een super smeuïg bananenbrood dat ik zelfs beter vind dan het recept dat ik anders maak! Gisteren bakte ik er weer eentje en nam ik er eindelijk ook een foto van voor jullie. Ik eet het als ontbijt, als tussendoortje en gisterenavond aten wij zelfs een stukje als dessertje met wat karamelijs erbij. Zo goed! Trust me, dit is zo makkelijk en lekker! 

Bananenbrood met chocolade en pindakaas

Ingrediënten (voor 1 rechthoekige cakevorm)

  • 4 bananen (eentje voor op het brood)
  • 3 eieren
  • scheutje ahornsiroop
  • 165 g zelfrijzende bloem (of een andere bloem naar keuze + 2 el bakpoeder)
  • 2 repen pure chocolade
  • 2 el pindakaas (geen fan van pindakaas? Je kunt ook boter in de plaats gebruiken)
  • handvol pecannoten

+ een beetje olie of boter en bloem of bakspray om je cakevorm in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal de bananen uit de schil en plet er 3 in een kom. Roer er de eieren onder. Giet er de ahornsiroop bij en roer er de pindakaas onder.
  3. Spatel er de zelfrijzende bloem onder.
  4. Hak de chocolade en de pecannoten fijn en meng ze onder het beslag.
  5. Vet een cakevorm in met wat vetstof en bestuif met bloem. Giet het beslag erin.
  6. Bak het bananenbrood zo’n uur in de oven. Prik erin met een satéstokje, als er geen beslag meer aanhangt is hij klaar. Haal het bananenbrood onmiddellijk uit de vorm.

Tip: ik vind ‘m het lekkerst als hij nog een beetje warm is.