Bladerdeegflapjes met kerstomaatjes en burrata

Hebben jullie het ook vandaag? Dat allereerste lentegevoel? Heerlijk om die zon op je gezicht te voelen! Dat geeft me ook weer zin om lekkere frisse lentegerechtjes te maken. Wat dachten jullie van deze bladerdeegflapjes met burrrata en kerstomaatjes?

Ingrediënten (voor 5 flapjes)

  • 1 rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 grote burrata
  • 15-tal  kerstomaatjes (bijvoorbeeld Toma ‘Dor van Stoffels)
  • Handvol verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 eidooier
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd lange rechthoeken van het bladerdeeg en halveer de tomaatjes.
  3. Snijd de burrata in stukjes en schep het romige mengsel op de helft van de bladerdeegflapjes.
  4. Leg er de halve Toma ‘Dor tomaatjes op, kruid met peper en zout, de Italiaanse kruiden en olijfolie.
  5. Hak de helft van de basilicum fijn en schik op de burratavulling.
  6. Sluit de bladerdeegflapjes en sluit de randen goed met behulp van een vork. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Klop de eidooier los in een kommetje en bestrijk de bladerdeegflapjes met het eigeel.
  8. Bak ze zo’n 15 tot 18 min. goudbruin in de oven. Serveer met extra basilicum.

 

 

Comments are closed.