Buddha bowl met bulgur, zoete aardappel en avocado

Helemaal hip deze lente? Bowl food ofwel allerlei lekkers in een kommetje. Ik vind deze Buddha bowl lekker met zachte smaken als zoete aardappel en avocado. Werk je bowl af met wat tahindressing voor extra pit.

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 50 g bulgur van 2bio
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • handvol cashewnoten
  • 2 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 avocado, ontpit, gepeld en in schijfjes
  • enkele pluksels veldsla
  • viooltjes
  • roze peper
  • grof zeezout

 Tahindressing:

  • 2 el tahin
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl komijn
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

 Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten voor de dressing.
  2. Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water. Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon.
  3. Schik de bulgur in een kom. Schik er de blokjes zoete aardappel en de schijfjes avocado op. Leg er nadien de cashewnoten en de veldsla bij.
  4. Werk de bowl af met de viooltjes, roze peper, het zeezout en de tahindressing.

Comments are closed.