Menu

Chocoladebrood met hazelnoten en kaneel

Zijn jullie ook terug veel beginnen bakken tijdens de ‘lockdown’? Dit brood zorgt gegarandeerd voor een wauw-effect maar is eigenlijk super eenvoudig en met weinig ingrediënten te maken. Eet een sneetje als ontbijt met een beetje boter, pindakaas of plattekaas of proef gewoon van een stukje als tussendoortje.

Chocoladebrood met hazelnoten en kaneel

Ingrediënten (1 brood)

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 grote el boter
  • 2 el hazelnoten (+ eventueel een beetje extra voor de afwerking)
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 2 kl cacaopoeder
  • 1/2de kl kaneelpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de Griekse yoghurt met de bloem tot een gladde deegbol.
  2. Hak de hazelnoten fijn. Doe de boter, de fijngehakte hazelnoten, lichtbruine suiker, het cacaopoeder en het kaneelpoeder in een kommetje en kneed met je handen tot een dikke pasta, kneed er een rolletje van.
  3. Rol het brooddeeg uit op een werkblad met wat bloem. Leg in het midden de chocoladerol en rol het brooddeeg van onder op naar boven, de chocoladerol zit nu in het midden. Snijd het deeg in de lengte in twee.
  4. Vlecht de twee delen in elkaar en vorm tot een krans. Strooi er eventueel nog wat extra hazelnoten over.
  5. Leg het brood voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Bak het brood zo’n 25 minuten in de oven.

Tip: het boter-chocolademengsel zal er een beetje uitlopen maar dat kan zeker geen kwaad.