Menu

Ciabatta met ricotta en gele tomatenchutney

Ciabatta ricotta chutney gele tomaat

Daar waar je ze vroeger enkel in het rood kon kopen, vind je nu in elke supermarkt een ruime keuze aan gekleurde tomaatjes. Ik ben gek op de gele variant die een beetje zoeter smaakt. Onlangs ontdekte ik in de Stadsfeestzaal van Antwerpen de Elvea Boutique waar een nieuw gamma van luxueuze Elvea tomaten wordt verkocht. Hebben ze daar toch wel een mooi bokaaltje met gepelde gele tomaatjes (of ‘datterini pelati’ zoals dat in het smakelijke Italiaans klinkt) zeker. De zoete smaak bracht me op het idee om er een chutney mee te maken. Heerlijk op een ciabattabroodje met ricotta en wat verse tijm!

Ingrediënten ( voor 4 open ciabattabroodjes)

  • 1 bokaaltje gele gepelde tomaten van Elvea (of 350 g verse gele tomaatjes)
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 2 sjalotjes
  • 6 el witte wijnazijn
  • 4 el rietsuiker
  • 100 g ricotta
  • verse tijm
  • 2 ciabatta’s
  • goede olijfolie

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en de chilipeper fijn. Doe ze samen met de tomaatjes, de witte wijnazijn en de rietsuiker in een steelpannetje. Laat zo’n 30 minuten zachtjes sudderen tot je een mooie chutney krijgt (met de structuur van confituur).
  2. Neem een grillpan en doe er wat olijfolie in. Snijd de ciabattabroodjes in twee en grill ze kort in de pan.
  3. Besmeer de ciabattabroodjes met de ricotta en doe er wat gele tomatenchutney op. Werk af met wat verse tijm en eventueel nog wat olijfolie.

Elvea gele tomaatjes

 

Ook gek van tomaatjes? Je kan nog tot eind februari terecht in de Elvea boutique van de Stadsfeestzaal in Antwerpen. (Leuk extraatje: momenteel krijg je bij je aankoop een gratis fles passata soffrito)