Citroencake – #kokenintijdenvancorona

Door de Corona-crisis kom ik dus nog nauwelijks uit mijn kot, heb ik heel wat minder werk maar dus wel tijd om receptjes te koken voor jullie! En voilà vandaag heb ik daarom het receptje voor deze citroencake gefilmd in mijn keuken. Echt super simpel en te maken met het boodschappenlijstje dat ik gisteren deelde. Hopelijk vinden jullie ‘m beetje leuk en gaan jullie er ook mij aan de slag! De kookvideo’s vind je in mijn Instagram stories.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 200 g suiker (of rietsuiker)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in de microgolf.
  3. Klop de eitjes los en meng er de suiker onder.
  4. Voeg de boter en de bloem toe en meng goed.
  5. Pers de citroen uit en rasp de zeste. Voeg het citroensap en de citroenzeste toe aan het cakebeslag.
  6. Beboter een bakvorm in en bestuif met wat bloem. Giet het beslag erin en bak de cake zo’n 40 minuten in de oven.

Voor de afwerking

Zin om de cake extra feestelijk af te werken? Jawel want je mag binnen je gezin wel een mini feestje doen of je oefent gewoon al voor al die feestjes die je na de Coronacrisis gaat inhalen!  Wel je kan een beetje citroensap mengen met 2 eetlepels eiwit en 100 g poedersuiker tot je een glad glazuur krijgt. Dat glazuur giet je dan over de cake. Ik heb er verder nog enkele schijfjes citroencake opgelegd en er wat citroentijm opgedaan maar je kiest natuurlijk zelf hoe je de cake afwerkt.

Voilà en nu trek je uw mooiste kleren aan en bouw je een ‘minifeestje’ thuis met je lief of je gezin :-).

Laat het smaken!

Liefs

Manon

Comments are closed.