Citroenrisotto met rode poon

 

Ingrediënten (voor 4 personen) – 35 min.

  • 8 rode poon filets
  • 1 zakje citroenrisottorijst
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 300 ml witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 4 el gemalen parmezaanse kaas
  • Handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • Zeste van ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  1. Stoof de fijngesneden sjalot en de look kort aan in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de citroenrisottorijst bij en laat even stoven tot de rijstkorrels glazig worden.
  2. Blus met de witte wijn en laat de rijst al het vocht opnemen. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst het vocht telkens helemaal heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst mooi gaar is.
  3. Voeg de parmezaan en de fijngehakte peterselie toe, kruid met peper, zout, citroensap en roer goed door. Laat de risotto 10 min. staan onder deksel.
  4. Kruid de rode poon filets met peper en zout en bak ze in een pan met 2 el olijfolie. Serveer de filets met de risotto en werk af met wat citroenzeste.

 Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.

Comments are closed.