Currypannenkoeken met kruiden, een eitje en lentegroentjes #kokenintijdenvancorona

Hey, hier ben ik weer met een nieuw receptje. Eentje dat ik maakte met allerlei ingrediënten die ik nog had liggen omdat ik echt geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Ik zag die ‘coronarijen’ hier al staan. Maar voilà het receptje is super eenvoudig en je kunt het eigenlijk zowel als ontbijt, als lunch of als diner eten. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 6 pannenkoeken

  • 150 g (zelfrijzende) bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eitjes
  • 1 kl currypoeder
  • snuifje kurkuma (optioneel)
  • snuifje zout
  • handvol verse kruiden (bladpeterselie, dragon,oregano,…)
  • 2 el arachideolie

Voor erbij:

  • 1 eitje per pannenkoek voor erop
  • 4 el gemalen kaas
  • 4 el feta
  • 4 sneetjes gerookte ham (of gekookte ham of gerookte zalm)
  • 150 g groene groenten naar keuze (ik gebruikte diepvries tuinbonen, boontjes en groene asperges maar ook erwtjes of spinazie of sla kunnen)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de bloem met de eitjes en de melk tot een glad pannenkoekenbeslag.
  2. Kruid met het zout, het currypoeder en eventueel het kurkumapoeder.
  3. Bak de pannenkoeken één voor één in een pan met wat arachideolie.
  4. Bak de spiegeleitjes en blancheer de groentjes.
  5. Leg een pannenkoek op een bord (warm ze eventueel even terug op in de microgolf). Leg er wat gemalen kaas over en leg er dan het eitje op.
  6. Schik er de groentjes, de ham en wat feta bij en kruid met peper en zout en eventueel nog wat verse kruiden.

 

Comments are closed.