Menu

Ovenschotel met gehakt, pompoen, zoete aardappel en feta

img_3563

Wat is er heerlijker dan een zalige ovenschotel in de herfst? Dit recept met zoete aardappel, pompoen, gehakt en feta is een echte seizoenstopper!

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

  • 4 zoete aardappelen, geschild
  • 1 tl currypoeder
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 tl kippenkruiden
  • plantaardige olie
  • 1/2 butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 el boter
  • 3 el bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • handvol gerapste kaas
  • 1/2 blok feta
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de zoete aardappelen gaar. Meng er 2 el boter en 1tl currypoeder onder. Mix glad.
  3. Bak het gehakt rul in wat olie met de fijngesneden ui en kippenkruiden.
  4. Laat nadien de blokjes butternutpompoen even meebakken.
  5. Maak intussen de saus. Start met een klassieke roux. Smelt de boter, doe er de bloem mij en laat drogen, haal de sauspan van het vuur. Giet er de koude melk bij en klop los tot je geen klonters meer hebt. Zet de sauspan opnieuw op het vuur en laat de saus indikken. Voeg de geraspte kaas en de feta toe (hou een beetje feta apart). Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Doe de gehakt-pompoenmengeling in een ovenschotel. Lepel hier de zoete aardappelpuree op. Werk af met een laagje saus en verkruimel er nog wat feta over. Zet zo’n 25 minuten in de oven.