Easy peasy penne met venkel, erwtjes en spek

Makkelijk- 15 min.

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 400 g penne van 2bio
  • 1 venkel
  • 300 g diepvrieserwtjes
  • 200 g spekjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml lightroom
  • peper en zout

Bereiding

  1. Neem een stoofpan en bak hier de spekjes in aan zonder vetstof.
  2. Snijd de venkel in stukjes en hou het lof apart. Voeg de venkelstukjes bij de spekjes.
  3. Kook intussen de penne beetgaar in gezouten water.
  4. Voeg de erwtje bij de venkel en laat even goed stoven. Blus met de witte wijn, laat even stoven en voeg dan de room toe. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de penne af en meng onder de saus. Serveer.

Comments are closed.