Menu

Eenpansgerecht met aardappel, spinazie, borlotti bonen, chorizo en eitjes

Hebben jullie het ook wel even gehad met die saaie boterhamlunches thuis? Ik had er ook even geen zin in op deze natte herfstdag dus maakte ik een super snel gerechtje met restjes dat zo lekker bleek, dat ik het graag even met jullie wil delen. Here we go :-).

Eenpansgerecht met aardappel, spinazie, chorizo en eitjes

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 restje gebakken aardappelen
  • 1/2de blik borlotti bonen of andere bonen (ongeveer 200 g)
  • 100 g verse bladspinazie
  • 1 blik datterini kerstomaatjes of 1 blik gewone tomaten
  • handvol verse bladpeterselie of koriander
  • 1 stuk zachte chorizo (ongeveer 10 cm)
  • 2 of 3 eitjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2de kl provençaalse kruiden
  • peper en zout

Optioneel: mespunt harissa

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Doe de fijngesnipperde ui en de knoflook in een diepe steelpan met wat olijfolie en stoof even aan. Snijd de chorizo in halve maantjes en voeg toe samen met het restje gebakken aardappeltjes. Laat enkele minuten stoven.
  2. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de borlotti bonen en het blik kerstomaatjes toe en laat enkele minuten verder stoven. Kruid met peper en zout, de provençaalse kruiden en eventueel wat harissa.
  3. Maak kuiltjes in het stoofpotje en giet er voorzichtig de eitjes in. Zet een deksel op de pan tot het eiwit gaar is. Werk af met nog wat bladpeterselie of koriander en extra peper en zout. Serveer onmiddellijk.