Empanadas met kippengehakt en piri piri saus

De temperaturen worden met de dag exotischer! Hoogtijd dus voor wat lekkere hete hapjes. Zoals deze makkelijke empanadas die ik maakte voor Dille & Kamille.

Voor 25 stuks

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 1,5 dl koud water
  • 200 g boter
  • 1 ei
  • 3 g zout

Voor de vulling:

  • 150 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
  • 1 wortel, gewassen en in blokjes
  • ½ blik tomaten in blokjes
  • 1 blikje zwarte/ rode kidneybonen
  • 1 eidooier
  • scheutje melk
  • handvol gemalen cheddarkaas
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kippenkruiden
  • 1 el olijfolie
  1. Maak het deeg: smelt de boter en meng nadien alle ingrediënten tot je een mooi glad deeg krijgt. Verpak het deeg in plastic folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  2. Maak de vulling: bak de sjalot en de look aan in wat olie, voeg de fijngesneden wortel en de tomatenblokjes toe. Voeg daarna de bonen en het gehakt toe. Laat gaarbakken en plet het mengsel nadien eventueel met behulp van een pureestamper.
  3. Vul de empanadas:Haal het deeg uit de koelkast en rol het vrij dun uit met behulp van een deegrol. Steek rondje uit met de onderkant van het empanadavormpje. Leg het deegrondje op de vorm, vul het met een eetlepel van de vulling en strooi er wat cheddarkaas op. Sluit de empanada tot je mooie halve maantjes krijgt. Herhaal de stappen voor alle empanadas. Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
  4. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los met een scheutje melk en doreer de empanadas. Bak ze zo’n 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer met piri piri saus van Dille & Kamille.

 

Comments are closed.