Menu

Engelse broodpudding

Pudding VKFoto: Joke Van den Heuvel

Dit dessertje leerde ik eigenlijk voor het eerst kennen bij mijn Engelse buurman Paul. Hij is er helemaal verzot op. Ik vond het eerst een beetje een gek idee maar was echt heel aangenaam verrast en ontwikkelde zo een eigen versie voor Dille & Kamille.
De rijke vanillecustard en de kaneel smaken zalig op een koude winteravond!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit brood
  • kaneelpoeder
  • handvol rozijnen, geweekt in water
  • 0,75 l halfvolle melk
  • ½ vanillestokje
  • 6 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 15 g bloem
  • 20 g maïzena

Bereiding

  1. Maak de vanille custard: doe de melk in een kookpot. Snij het vanillestokje in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg dit bij de melk en breng aan de kook. Mix intussen de eierdooiers met de suiker tot je een witte gladde massa krijgt. Voeg er de bloem en de maïzena bij en meng goed.
  2. Giet een beetje van de kokende melk op het eimengsel en meng dit goed door. Giet dan het eimengsel bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Verwijder het vanillestokje.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snijd de boterhammen in driehoekjes en schik ze in een ovenschaal. Strooi er de rozijnen over en giet er nadien de vanillecustard over. Werk af met wat kaneelpoeder.
  5. Zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven tot het brood mooi zacht is vanonder en een beetje getoast vanboven.

Recepy & styling in opdracht van Dille & Kamille.