FoodWeLove box: de test!

Aspergeazijn

Super blij was ik met mijn FoodWeLove box. Ik probeerde zelf een receptje uit met de Edik van Asperge. Edik is een azijn die je eigenlijk geen azijn mag noemen omdat de zuurtegraad veel lager is. Hierdoor komen verse ingrediënten als asperges beter tot hun recht.

Let’s try this!

Pasta met vongole, kokkels & groene asperges

food we love recept

 Ingrediënten (4 personen)

  • een kg schelpjes (mix van vongole & kokkels)
  • 500 g spaghetti
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • een handvol fijngehakte peterselie
  • 1 klein chilipepertje
  • 1 dl witte wijn
  • 16 groene aspergepunten
  • goede olijfolie
  • Edik Asperge

Bereiding

  1. Spoel de schelpjes 3 keer met flink wat zout. Gooi de schelpjes die boven drijven of die blijven openstaan weg.
  2. Kook de pasta beetgaar met wat zout.
  3. Snipper de sjalot, de look en de chilipeper fijn. Stoof aan in wat olijfolie. Doe er de schelpjes bij.
  4. Bak ondertussen de aspergepunten kort aan in wat olijfolie.
  5. Voeg de gehakte peterselie bij de schelpjes en bevochtig met de witte wijn. Laat sudderen tot de schelpjes open komen.
  6. Doe de uitgelekte pasta bij de schelpjes en meng goed. Bestrooi met nog wat fijngehakte peterselie, een scheutje Asperge Edik en leg er wat groene asperges op.
  7. De Asperge Edik zorgt voor een lichtzure toets die het gerecht mooi in evenwicht brengt. Een smaakmaker om te onthouden.

Comments are closed.