Menu

Gemarineerde aardbeien met munt, limoen, citroenverbena en sorbet van gin-tonic

aardbei en gin tonic copy

Zomers weer vraagt om zomerse dessertjes. Omdat ik helemaal gek ben van de gin-tonic hype en ik onlangs gin-tonic sorbet ontdekte moest dit gewoon op de blog komen! Heerlijk met de frisse gemarineerde aardbeien erbij.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g aardbeien
  • 2 el rietsuiker
  • zeste en sap van 1 limoen
  • blaadjes munt
  • blaadjes citroenverbena
  • gin-tonic sorbet (gespot bij Delhaize maar ik hoop hier ook een eigen recept van te ontwikkelen)

Bereiding

  1. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Snijd de citroenverbena en de munt fijn en doe ze bij de aardbeien. Voeg de rietsuiker, het limoensap en de zeste van limoen toe.
  2. Serveer met een lekker bolletje gin-tonic sorbet!