Menu

Gingerbread mannetjes die altijd lukken

Ok het is misschien vroeg voor kerstrecepten maar bij mijn poll op Instagram reageerde 91% vol enthousiasme om nu al kerstreceptjes te posten. No worries ik ga niet meteen all the way à la Mariah Carey enzo maar gingerbread mannetjes houden het perfecte midden tussen Sinterklaas en Kerstmis denk ik. En met dit receptje lukken ze echt altijd!

Gingerbread mannetjes

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g kristalsuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1/2de kl gemberpoeder

Bereiding

 1. Meng de boter met de suiker en roer glad. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Voeg het zout, het gemberpoeder en het kaneelpoeder toe. Kneed tot een mooi deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten onder plastic folie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek er vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de gingerbread mannetjes afkoelen.

3. Maak glazuur door 1 koffielepel eiwit te mengen met 100 g poedersuiker en een eetlepel water. Versier de koekjes.