Menu

Graantjessalade met farro, gestoofde tomaten en ricotta

Na al die tijd thuiswerken, hebben jullie misschien net als ik ook wel zin in een origineel lunchgerechtje. Ik maakte deze graantjessalade met farro (een Italiaans graan) op een dag als een experimentje met wat koelkastrestjes. En dat bleek verrassend lekker te zijn. Ik deel dan ook graag mijn receptje met jullie!

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 farro (of bruine rijst of zilvervliesrijst)
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1 sjalotjes
  • 2 grote eetlepels ricotta
  • 70 g gemengde sla
  • handvol pijnboompitjes
  • verse kruiden naar keuze

Bereiding

  1. Kook de farro beetgaar in gezouten water (+- 30 minuten).
  2. Pel intussen de sjalot, snipper fijn en stoof aan in wat olijfolie. Halveer de kerstomaatjes, voeg toe en laat ze zo’n 20 minuten stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  3. Rooster de pijnpoompitjes in een pan zonder vetstof.
  4. Giet de farro af en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
  5. Lepel de farro op de borden en schep er de gestoofde tomaten bij. Schik er wat salade en 1 grote eetlepel ricotta per bord bij. Werk af met de pijnboompitjes, wat extra olijfolie en kruid met peper, zout en wat verse kruiden.