Hartverwarmende wortel-tomatensoep met harissa

Dat het er niet makkelijker op wordt, die coronacrisis. De dagen zijn tegelijkertijd kort en ook weer erg lang. We missen vrienden en familie of verliezen mensen die ons dierbaar zijn. We missen die warme knuffel, dat goed gesprek, dat familiefeestje of gewoon dat eenvoudig samen zijn. Daarom zet ik dit pittig soepje op het menu, dat toch een beetje hartverwarmend is.

Ingrediënten

  • 500 g wortelen
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 1,5 l kippenbouillon of groentebouillon(of 1,5 l water + een blokje bouillon)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 kl harissa (of meer of minder naar smaak)
  •  zout

Voor de afwerking:

  • fijngesnipperde bladpeterselie
  • geroosterde amandelschilfers

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de wortelen en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de stukken ui toe. Laat even aanstoven. Voeg dan de stukken wortel en tomaat toe en laat even meestoven.
  3. Voeg de bouillon toe en laat koken tot alles mooi gaar is. Mix de soep en breng op smaak met het komijnpoeder, zout en de harissa.
  4. Serveer de soep met de fijngehakte bladpeterselie en geroosterde amandelen.

Met dank aan Dhondt interieur voor het mooie kommetje.

Comments are closed.