Menu

Homemade chocolade ijssandwiches

Afgelopen zondag was het ontzettend warm en hadden we een familiefeestje hier thuis. En dus bedacht ik een heerlijk dessertje om af te koelen. Deze home made ijssandwiches zien er misschien erg indrukwekkend uit maar het recept is echt super simpel. En wedden dat ook de kindjes het geweldig zullen vinden?!

Ingrediënten (voor 6 sandwiches):

Voor het pralinéijs (kan zonder ijsmachine):

  • 2 repen Jacques chocolade met praliné
  • 200 ml slagroom
  • 3 dl volle melk
  • 2 el donkerbruine suiker
  • 4 el cacaopoeder

Voor de chocolade-pindakaas koekjes:

  • 2 el boter
  • 1/2 kopje pindakaas (kan ook vervangen worden door speculaaspasta of boter)
  • 2/3 kopje kandijsuiker/ rietsuiker/ palmsuiker
  • 1,3 kopje zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • chocoladecallets (wit en puur van Jacques)
  • eventueel vanille-extract of merg van een vanillestokje

Ik gebruik hier gewoon een koffiekopje als maatstaf, geen weegschaal nodig dus!

Bereiding

Maak het pralinéijs:

  1.  Breng de melk aan de kook met de suiker, het cacaopoeder en laat de chocoladerepen hierin smelten. Laat even afkoelen
  2. Klop intussen de slagroom op en meng het onder het melkmengsel.
  3. Giet het geheel in een plastic bakje en laat zo’n 4 uur opstijven in de diepvries.

Maak de koekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng de boter met de pindakaas en de suiker. Voeg het ei toe en mix goed.
  3. Voeg de bloem toe en mix tot je een korrelig deeg krijgt. Mix er de chocoladestukjes onder.
  4. Leg de koekjes op een bakplaat (1 eetlepel deeg per koekje) en duw aan.
  5. Bak ze 10 minuutjes in de oven. Laat afkoelen.
  6. Leg een bolletje pralinéijs tussen de koekjes en geniet!

Met dank aan Jacques chocolade voor de fijne samenwerking.