Menu

Kabeljauw in de oven met parmaham, olijven en geroosterde kerstomaatjes

Snel en gezond eten in een recordtempo? Dat doe je met deze ovenschotel met kabeljauw, olijven en kerstomaatjes!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 sneetjes parmaham
  • 4 takjes salieblaadjes
  • Handvol verse peterselie
  • 12-tal grote groene olijven
  • 1 bakje trostomaatjes (bv. Toma d’Or van Stoffels)
  • 3 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem de kabeljauwfilets, kruid ze met peper en zout en leg er een blaadje salie op.
  3. Wikkel de kabeljauwfilets in de parmaham en schik ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Halveer de olijven en schik ze samen met de kappertjes op de bakplaat.
  5. Schik er de Toma ‘Dor tomaatjes tussen.
  6. Bedruppel het geheel met olijfolie, kruid nogmaals met wat peper en schik er nog wat salieblaadjes tussen.
  7. Bak de kabeljauwfilets zo’n 15 min. in de oven.
  8. Werk af met wat fijngehakte peterselie. Serveer met een salade, brood, aardappelen of pasta.