Kabeljauwhaasje met lookpuree, spinazie en saus van Dille bier

Kabeljauw Dille webFoto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten (2 personen)

  • 240 g kabeljauwhaasje
  • 300 g spinazie
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Voor de beurre blanc van Dille bier:

  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 250 ml room
  • 250 ml visbouillon
  • 250 ml dillebier

Voor de lookpuree:

  • 500 g vastkokende aardappelen (bv. Nicola)
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 2 el boter
  • 100 ml room

Bereiding

  1. Maak de beurre blanc saus. Doe een scheutje Dillebier in een sauspannetje en stoof hierin de fijngesneden sjalot even aan. Doe er dan de rest van de ingrediënten bij en laat tot 1/3 de inkoken. Monteer de saus net voor het serveren met wat ijskoude klontjes boter.
  2. Maak de lookpuree. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en zet ze opzij. Stoof de look aan in de boter, doe er de aardappelen en de room bij en plet tot een puree.
  3. Bak de kabeljauw in de pan met wat olie. Laat hem nadien nog even verder garen in de oven.
  4. Bak de spinazie in wat olie. Kruid met peper en zout.
  5. Schep de puree op een bord. Leg er de uitgelekte spinazie en de kabeljauw op. Werk af met de saus van Dille bier.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille

Comments are closed.