Menu

Kerstmenu: voorgerecht: Carpaccio van sint-jakobsvruchten met avocadocrème en currymayo

sint-jakobs-vruchten-kerst

Dit gerechtje ziet er heel feestelijk uit maar is super makkelijk om te maken. Het wordt gegarandeerd een voltreffer!

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1 avocado
  • 2 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl currypoeder
  • een snuifje kurkumapoeder
  • 1 lente-uitje
  • enkele gele tomaatjes
  • viooltjes
  • een beetje citroensap
  • peper en zout
  • roze peperkorrels
  • currykruid
  • olijfolie

Bereiding

  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado en mix mooi glad. Doe er een eetlepel zure room onder, een beetje citroensap en kruid af met peper en zout. Doe in een spuitzak.
  2. Snijd de lente-uitjes fijn en snijd de tomaatjes in twee.
  3. Meng de mayonaise met een eetlepel zure room, het curry- en het kurkumapoeder. Trek een streep op het bord met de currymayonaise.
  4. Snijd een carpaccio van de sint-jakobsvruchten en schik op een bord. Spuit wat toefjes avocado tussen de sint-jakobsvruchten. Leg er de tomaatjes, lente-ui en de viooltjes op. Strooi er wat roze peperkorrels op en werk af met een beetje currykruid en wat olijfolie.