Knolseldersoep met verschillende toppings

Heerlijk toch? Die herfst?! Ideaal om een lekker soepje te maken. Deze knolseldersoep is eigenlijk heel eenvoudig maar je geeft ‘m net dat tikkeltje extra met deze verschillende toppings. Smakelijk!

Ingrediënten (Voor 6 personen – 1 uur)

  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
  • 1 knolselder, geschild en in blokjes
  • 1 appel, geschild en in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • Peper en zout

Voor de appeltopping:

  • ½ appel, geschild en in blokjes
  • ½ tl suiker
  • ½ tl boter

Voor de pistachepesto

  • 1 tl pesto
  • 1 tl fijngehakte pistachenootjes

Voor de gedroogde ham

  • 1 sneetje parmaham

Bereiding

  1. Stoof de fijngesneden sjalotjes aan in wat olijfolie. Voeg de knolselder en de appel toe en laat even meestoven zonder te kleuren.
  2. Bevochtig met de bouillon en laat zo’n 40 min. koken tot de knolselder volledig gaar is. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
  3. Bak intussen de appelblokjes in wat boter en suiker tot ze lichtjes karamelliseren.Leg de parmaham op een bordje en droog ze in 1 min. in de microgolf op 900 watt. Hak de pistachenootjes fijn.
  4. Schep de soep in kommetjes en kies een topping om ze af te werken.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.

Comments are closed.