Snelle courgettesoep met pompoenpitten

Het laatste van de zomer bewaren? Dat doe je door heerlijke courgettesoep te maken nu de courgettes er nog zijn. Door de knoflook en de roomkaas wordt deze soep echt heerlijk kruidig en romig! Ideaal als gezonde lunch!

Ingrediënten (4 kommetjes soep)

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 l groentebouillon (of 1 liter water en een bouillonblokje)
  • 2 el roomkaas
  • handvol bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Optioneel voor de afwerking:

  • pompoenpitten
  • roze peperkorrels

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd grof. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd in grove stukken.
  2. Stoof de uien en de knoflook aan in een kookpot met olijfolie. Voeg de stukken courgette toe en laat even meestoven. Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook.
  3. Laat zo’n 25 minuten koken. Mix de soep. Doe er de roomkaas bij. Kruid met peper en zout en mix nogmaals.
  4. Serveer de soep en werk eventueel af met wat pompoenpitten en roze peperkorrels.

Met dank aan BelOrta.

Comments are closed.