Menu

Mango- en passievruchtijs met kokos – vegan

Dit weekend moest ik een ijsmachine uitproberen voor Libelle Lekker en dus verzon ik er maar meteen een nieuw receptje bij. Dit ijs met maar 4 ingrediënten is super makkelijk te maken en zo klaar in de ijsmachine. Bovendien is het helemaal puur natuur en vegan als je wil. Heerlijk verfrissend op een zonnige dag!

Ingrediënten (voor 1 liter ijs)

  • 2 rijpe mango’s
  • 1 rijpe passievrucht
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 grote el honing of agavesiroop (als je het vegan wil)

voor erbij (optioneel):

  • wat sap van de mango
  • de pitjes van de passievrucht
  • pistachenootjes, fijngehakt
  • kokosschilfers
  • enkele takjes verse munt

Bereiding

  1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees weg langs de pit. Hou één groot stuk opzij voor de afwerking.
  2. Haal het vruchtvlees met een lepeltje uit de passievrucht en zeef het sap eruit. Hou de pitjes apart.
  3. Mix de mango fijn tot puree (hou een klein beetje apart), voeg er het passievruchtensap, de honing en de kokosmelk aan toe. Meng goed.
  4. Giet het mengsel in de ijsmachine (let erop dat je koelelement 12 uur in de diepvries heeft gezeten) en draai het ijs in zo’n 25 min. Je kunt het ijs ook zonder ijsmachine maken. Giet het ijsmengsel in een kom en laat het minimum 4 uur invriezen en roer elk uur even om.
  5. Serveer het meteen met wat mangopuree, wet passievruchtpitjes, fijngehakte pistachenootjes, kokosschilfers en een takje verse munt. Of vries het ijs in in de diepvries.