Menu

Mexicaanse bowl met scampi en avocado


Ze zijn super makkelijk om te maken, gezond en Instagramproof, deze lekkere Mexicaanse bowls. Perfect om deze zalige Indian Summer nog even vast te houden!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 g basmatirijst
  • 150 g scampi’s
  • 1/2 avocado
  • Handvol kerstomaatjes
  • 2 schijfjes verse ananas
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sweet chili saus
  • Tortilla chips
  • Currypoeder
  • Hennepzaad


1. Kook de rijst gaar in gezouten water.

2. Snijd intussen de avocado in reepjes, de tomaatjes in twee en de ananas in stukjes. Wok de scampi’s in wat olie met currypoeder.

3. Schik de rijst in de bowls. Schik er de scampi’s, avocado, ananas en kerstomaatjes op. 

4. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de sweet chili saus. Druppel het over de bowl. Werk af met tortillachips en hennepzaadjes.