Mini quiche met spinazie, tomaat en brie

Mini quiche1

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 150 g verse of diepvriesspinazie
  • 4 sneetjes parmaham
  • 20 kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 100 g gemalen kaas
  • 4 eieren
  • 150 ml room
  • 1/2 de brie

Mini quiche2

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op bakpapier in de taartvormpjes. Prik het in met een vork. Leg er een bakpapiertje op met bakbonen (of kikkererwten). Laat het deeg zo’n 15 min. blind bakken in de oven.
  2. Warm intussen de spinazie op. Meng de eieren met de room en de kaas. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de taartvormpjes uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen. Strijk een laagje van de spinazie op de bladerdeegbodem. Leg er de parmaham en de tomaatjes op. Overgiet met de eimengeling en leg er een plakje brie op. Bak de quiches zo’n 25 min. in de oven. Serveer met een fris slaatje.

Comments are closed.