One sheet dinner met krieltjes, zalm, ricotta en tomaatjes

Een one sheet dinner? Dat is eigenlijk een gerecht waarbij je alles op één bakplaat klaarmaakt. Heel makkelijk en extra handig want je hebt nauwelijks afwas! Deze one sheet met krieltjes, zalm, ricotta en tomaatjes maak ik al zo’n 10 jaar maar geraakte helaas nog niet eerder op de blog. Laat het jullie smaken!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 8-tal krieltjes of jonge aardappeltjes
  • 1 trosje trostomaatjes
  • groene kruiden naar keuze: enkele takjes rozemarijn, enkele blaadjes salie, enkele blaadjes citroentijm
  • 1 potje ricotta
  • 2 zalmfilets
  • 1 grote kl graantjesmosterd
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een bakplaat en bedruppel de bakplaat met een beetje olijfolie. Snijd de krieltjes in schijfjes en leg ze op de bakplaat. Leg er de takjes rozemarijn en salie op, kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Zet ze zo’n 15 minuten in de oven.
  3. Haal de bakplaat uit de oven, leg er de ricotta op (draai het potje gewoon rechtstreeks om op de bakplaat), leg er de trostomaatjes bij en kruid opnieuw met peper en zout, bedruppel met wat olijfolie. Zet zo’n 10 minuten in de oven.
  4. Leg de zalmfilets bij op de bakplaat. Meng de honing met de graantjesmosterd, wat olijfolie, peper en zout tot een sausje en bestrijk er de zalmfilets mee. Zet de bakplaat nog eens 11 minuten in de oven. Serveer meteen.

Comments are closed.