Sunday brunch with the girls

Quinoa salade2Ahhh zondag. Wat hou ik van zondagen waarop ik lekker lang kan slapen en een halve dag in mijn pyjama kan rondlopen. Maar zo’n zondag is het vandaag niet. Vandaag maak ik een lekkere brunch voor vriendinnen!  Het was super gezellig, bijpraten over dingen die wij vrouwen belangrijk vinden maar waar enkel echte vriendinnen naar willen luisteren.

Op het menu:

– Tomaat mozzarella

– Quinoa-salade met edamame, rode kool, paprika, wortel en zwarte sesamzaadje

Inspiratie hiervoor vond ik op Pinterest. Snel klaar en gezond!

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 1/8 rode kool
  • een handje edamame (groene sojabonen)
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar in gezouten water gedurende 15 minuten. Laat de quinoa nadien nog 10 minuten dampen onder het deksel.
  2. Doe de quinoa in een kom met wat azijn en een beetje sojasaus. Laat afkoelen en roer los met een vork.
  3. Snijd de rode kool, de paprika en de wortel in fijne stukjes en meng onder de quinoa. Voeg de edamame en de zwarte sesamzaadjes toe. Werk af met wat fijngehakte peterselie en lente-ui.

– Spinaziesalade met Indisch gekruide kip, geitenkaas, avocado en pijnboompitten

– Wraps met gerookte zalm, sla en zure room, wraps met ham, kruidenkaas en tomaat

– Bladerdeegrolletjes met feta, Griekse yoghurt, pesto en parmahamfeta 2

Ingrediënten (20 rolletjes)

  • een vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 el pesto (groen of rood)
  • 2 el feta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 sneetjes parmaham

Bereiding

  1. Rol het vel bladerdeeg uit.
  2. Maak een mengsel van de fetakaas, de Griekse yoghurt en de pesto
  3. Strijk het mengsel uit over het bladerdeeg en leg de parmaham erboven aan de kant die het dichtst bij jou is.
  4. Rol het bladerdeeg tot een rol van onder naar boven.
  5. Rol het in badpapier of aluminiumfolie en leg het even in de diepvriezer.
  6. Snijd er nadien mooie schijfjes van en bak 15 minuten op 180 °C.

 

taart           chocobroodje

– Croissants, koffiekoekjes

– Cheesecake met speculaas, appel en karamel

– Griekse yoghurt met verse aardbeien en muesli

brunch aardbei

 

Ingrediënten– Zelfgemaakte ice tea met aardbei en

appelsien

  • 2 l water
  • 1 dl aardbeisap
  • 1/2 appelsien
  • 2 theezakjes (mango, perzik, …)
  • 2 el suiker

 Bereiding

  1. Laat de theezakjes trekken in het water.
  2. Snijd 2 schijfjes van de appelsien en voeg toe aan de thee. Pers de rest van de appelsien uit in de thee.
  3. Voeg de suiker en het aardbeisap toe.
  4. Ijskoud serveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *