Menu

Ontbijten met Alpro: carpaccio van pomelo & tropische granola

 

alprocopy4

Gisteren vond het bloggersevent ‘The Ultimate Mild Morning’ van Alpro plaats in Jeux d’Hiver in Brussel. Het prachtige sneeuwtapijt in het Terkamerenbos vormde een fantastische winterse achtergrond voor een heerlijk licht ontbijt aangeboden door Alpro. Lekker smoothies, pannenkoeken in gekke vormen, haverkoekjes, granola, vers en gedroogd fruit, sojayoghurt, warme chocolademelk,… dat smaakt! Als kers op de taart volgde nog een leuke foodfotografie workshop met Emilie van Griottes.

alprocopy2 Alprocopy3 Alrponista copy1

Zoveel lekkers bracht me op het idee om vandaag zelf een gezond ontbijtje samen te stellen met Alpro en hierin mijn zondag bakdag te verwerken :-). Enjoy!

Carpaccio van pomelo, alpro mild & creamy en zelfgemaakte tropische granola

alprocopy5

Ingrediënten (4 personen)

Voor de carpaccio:

  • 1 pomelo
  • 1 handje pistachenoten
  • 1/2 granaatappel
  • 1 brik alpro mild & creamy (natuur of smaak naar keuze)
  • honing

Voor de tropische granola:

  • 150 g havervlokken
  • handvol pistachenoten
  • handvol pecannoten
  • handvol macademianoten
  • handvol kokosschilfers
  • 3 el kokosolie of plantaardige olie
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • war tropische gedroogde vruchten: ananas, papaya, mango, cranberry,…

Bereiding

  1. Schil de pomelo en haal de partjes telkens tussen de vliesjes uit. Snijd er dunne partjes van en schik op een bord.
  2. Schik er wat granaatappelpitjes en pistachenootjes over. Druppel er wat alpro mild en creamy op en werk af met wat honing.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de noten in stukjes en meng ze met de havermout, de kokosschilfers, de olie en de honing of de ahornsiroop.
  4. Schik de notenmengeling op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen. Roer er de gedroogde vruchten onder.

Tip: je kan de granola perfect bewaren in een glazen pot voor zo’n 3 tot 4 weken.