Menu

Paasbrunch: frittata met chorizo en spinazie

Dit gerechtje behoort intussen tot mijn brunchklassiekers. Ik maak het vaak in kleine muffinvormpjes maar deze keer bakte ik een extra large exemplaar in een bakplaat. Liever geen vlees? Voeg dan wat gebakken champignons toe in plaats van de chorizo.

Ingrediënten

Voor 1 grote fritatta (9 porties) – 30 min.

  • 10 eieren
  • 150 g geraspte Emmentaler
  • ½ verse chorizoworst
  • 150 g spinazie
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

 Bereiding

  1. Neem een emaillen bakplaat en leg er bakpapier in. Klop de eitjes los, meng met de geraspte emmentaler en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de chorizo in sneetjes en schik de helft ervan op de bakplaat samen met de spinazie. Giet er het eimengsel over en schik er dan de rest van de chorizo op. Bak de frittata zo’n 20 min. in de oven.

Recept & styling in samenwerking met Dille & Kamille.