Menu

Paasbrunch: Groene lentesalade met krieltjes en yoghurtdressing

Als ik aan de lente denk, denk ik aan een frisse groene salade met verse doperwtjes en knapperige radijsjes. Deze lentesalade maakte ik voor mijn paasmenu in samenwerking met Dille & kamille.

Ingrediënten

Voor 4 personen – 40 min.

  • 500 g krieltjes
  • 1 komkommer
  • 1 bussel radijsjes
  • 200 g veldsla
  • 200 g verse of diepvrieserwtjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • Handvol cresson
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal, bedruppel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze zo’n 30 min. in de oven.
  3. Snijd de komkommer in linten met behulp van een dunschiller. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
  4. Hak de cresson fijn en meng onder de Griekse yoghurt, voeg 4 el water toe, kruid met peper en zout en meng goed.
  5. Schik de veldsla in een schaal, schik er de radijsjes en de erwtjes op. Schik er de komkommerslierten en de krieltjes tussen. Werk af met de dressing en kruid nog even met peper en zout.