Menu

Paasbrunch: naked cake met citroencème en witte chocolade

Zin om eens echt uit te pakken? Dan is deze paastaart met witte chocolade en citroencrème jouw ding! Het vergt wat werk maar het resultaat is fantastisch! En geen nood deze taart kun je nadien heel makkelijk snijden (in grote stukken weliswaar 😉 ). 

Ingrediënten (Voor 12-14 personen – 2 uur):

per cake (ik bakte er 3):

  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 1 lepel bakpoeder
  • 1 kl citroenessence

Voor de vulling (goed voor 3 lagen cake)

  • 2 potjes roomkaas (type Philadelphia)
  • 2 repen witte chocolade
  • 1 potje citroencrème van Dille & Kamille
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g boter

Voor de afwerking:

  • Citroenpartjes
  • Gipskruid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter.
  2. Klop de eieren los en meng er de suiker onder. Giet er de boter bij en meng goed. Meng er nadien de bloem, het bakpoeder en de citroenessence onder tot je een mooi glad beslag krijgt. Je kunt de hoeveelheden meteen ook verdriedubbelen als je drie cakes wil bakken.
  3. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Giet hier het cakebeslag in en bak de cake(s) zo’n 40 min. in de oven.
  4. Meng de boter met de poedersuiker tot een romige crème, dit kan enkele minuten duren. Smelt de witte chocolade. Meng de roomkaas, de witte chocolade en de citroencrème onder de botercrème tot je een mooie gladde vulling krijgt. Je laat de vulling best nog een uurtje opstijven in de koelkast.
  5. Haal de cakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  6. Leg één cake op een serveerschaal en bestrijk de bovenkant met de vulling, leg er een tweede cake op en bestrijk opnieuw met de vulling, herhaal voor de derde cake. Neem wat extra crème en bestrijk er de randen mee met behulp van een palletmes. Zorg ervoor dat je de cake niet helemaal bedekt zodat je een nonchalant maar feestelijk effect krijgt. Werk de cake af met enkele citroenpartjes en wat gipskruid.

Recept & styling in samenwerking met Dille & Kamille.