Menu

Pannenkoeken met appeltjes, kaneel en zure room

2016-09-30-pannenkoekjes-met-appel-vierk-lrFoto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten (voor ca. 12 pannenkoeken)

• 250 g zelfrijzende bloem
• 5 dl melk
• 3 eieren
• 1 kg appels (bv. Pink Lady)
• 2 el boter
• kaneel

 Bereiding:
  1. Klop de eieren los in een grote mengkom.
  2. Doe er de bloem bij en roer glad. Voeg de melk toe en roer goed.
  3. Zet het deeg even opzij.
  4. Verwijder het klokhuis van de appels en schil ze. Snijd de appels in blokjes en bak ze in wat boter tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met wat kaneelpoeder.
  5. Bak de pannenkoeken in de koekenpan, vul ze met de kaneelappeltjes en rol ze op.
  6. Serveer met een lepeltje zure room.

Recept en styling in opdracht van Dille & Kamile.