Menu

Pannenkoeken van Griekse yoghurt met frambozen

Griekse yoghurt pannenkoeken

Vroeger was ik niet zo’n pannenkoekenfan maar de laatste jaren ben ik er helemaal gek van. Ik hou ervan om te experimenteren met verschillende soorten beslag en maak zelden het klassiek pannenkoekenbeslag. Voor dit recept gebruikte in Griekse yoghurt die zorgt voor een lichte textuur en een fris-zure toets. Omdat ik zelf een lichte intolerantie heb voor eieren zitten er ook geen eieren in dit recept, en dat lukt perfect! Happy pancake day ;-)!

Ingrediënten (6 dikke pannenkoekjes)

  • 1 potje Griekse yoghurt (125g)
  • 10 el melk
  • 10 el zelfrijzende bloem
  • 5 g vanillesuiker (1/2 zakje)
  • olie voor het bakken
  • Rood fruit (frambozen, blauwe bessen,…)
  • honing

Bereiding

  1. Doe de Griekse yoghurt samen met de melk in een kom. Meng goed en roer er dan de zelfrijzende bloem en de vanillesuiker onder.
  2. Bak de pannenkoekjes in een pan met wat olie.
  3. Serveer de pannenkoeken met honing en rood fruit.