Pasen: lekker brunchen!

Paasbrunch1 copy

Pasen is een van mijn favoriete feesten. Het is dan lente, de bloemetjes komen uit en alles oogt fris en vrolijk. Bij ons thuis doen we elk jaar een heuse paasbrunch, indien mogelijk op het terras. Meestal bestaat dat uit een buffetje waaruit iedereen wat lekkers kan kiezen. En dat hoeft helemaal niet zo veel werk of heel moeilijk te zijn. Het draait immers om gezelligheid! Bekijk hieronder mijn suggesties en receptjes voor een echte makkelijke paasbrunch.

1. Griekse yoghurt met granola, rood fruit en honing:

 Ingrediënten (2 personen)

Bereiding:

  1. Lepel Griekse yoghurt in een potje, bestrooi met wat granola (recept zie hier), rood fruit en honing.

2. Pikante hummus met crackers.

3. Koffiekoekjes (zelf maken? Bekijk hier het recept)

4. Wrap tomaat-garnaal:

 Ingrediënten (2 personen)

  • 1 wrap
  • Handvol verse spinazie (gewassen en uitgelekt)
  • 6 kerstomaatjes in de helft gesneden
  • hardgekookt ei, fijngehakt in eiermimosa
  • mayonaise
  • gepelde grijze garnalen

Bereiding

  1. Neem een wrap, leg er wat verse spinazieblaadjes op, leg er nadien wat kerstomaatjes, garnalen en eiermimosa op, werk af met wat mayonaise en rol de wrap dicht.

 5. Eitjes ‘en cocotte’ met dippers van groene asperge en parmaham

 Ingrediënten (2 personen)

  • 6 groene asperges
  • Parmaham
  • 2 eitjes
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Breek het harde einde van de asperges en blancheer ze in gezouten en kokend water. Rol er wat parmaham rond.
  2. Doe de eitjes in een potje en zet ze zo’n 40 seconden in de microgolf of zet ze even in de oven. Dip de asperges in het eitje.

6. Saté van lamsgehakt met granny smith en komkommer-groene appelraïta.

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 g lamsgehakt
  • 3 el rode currypasta
  • 2 granny smith appels
  • Een potje Griekse yoghurt
  • 1/4de komkommer
  • Koriander
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rasp 1 granny smith fijn en meng onder het lamsgehakt samen met de Thaise currypasta.
  2. Snijd de 2de granny smith en de komkommer in blokjes en meng onder de Griekse yoghurt. Leg er wat blaadjes koriander op en kruid af met peper en zout.
  3. Vorm ovalen hamburgers en steek ze door de spiesjes. Bak de lamsspiesjes 30 minuten in een oven van 180°C.
  4. Dip ze in de raita.

 7. Paascupcakes (Bekijk hier het recept )

Comments are closed.