Pasta met ‘bombolinosaus’ en kalkoenrollade met salie

 

Fattoria la Vialla doos

Onlangs in mijn bus: een ontdekkingspakket van Fattoria La Vialla om te reviewen. Fattoria La Vialla is een ‘agricultura biologica’ en produceert biologisch en kleinschalig Italiaanse producten in de heuvels van Toscane. Alleen al de catalogus van Fattoria La Vialla is prachtig. Dit is een echt familiebedrijf en staat voor verhalen en ambacht. Je kan hun producten zo bij je thuis laten leveren met de post. Volgende zomer wil ik hen echt eens gaan bezoeken om te kijken hoe ze te werk gaan.

fattoria col

In mijn ontdekkingspakket: 

  • een prachtig boek met lekkere recepten en vesparoutes doorheen het mooie Toscane
  • spaghetti (getest!) en fusilli
  • bombolinosaus (net getest!), tomatensaus met kappertjes, gepelde tomaten
  • olijfolie (getest!)
  • aceto balsamico
  • een fles witte en rode wijn

fattoria olie

Dit weekend gestest: de ‘sugo Bombolino’ van Fattoria La Vialla. De saus proefde heerlijk. Geen bewaarmiddelen of chemische bijsmaak maar de pure smaak van verse Italiaanse tomaten met pit van rode pepertjes. Erg rijk in smaak ook, ik had er weinig van nodig… Zalig bij pasta!

Pasta vialla

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 g pasta
  • een half potje sugo Bombolino (tomatensaus met rode pepertjes)
  • 2 kalkoenlapjes
  • een bolletje mozarella in schijfjes
  • 4 sneetjes parmaham
  • Italiaanse kruiden
  • goede olijfolie

Bereiding

  1. Leg de kalkoenlapjes in een plastic diepvrieszakje of onder plastic folie en sla ze plat. Verwijder het plastic en leg in het midden van de lapjes wat mozzarella, wat Italiaanse kruiden en salie. Rol de lapjes dicht en draai de parmaham rond de rolletjes (2 sneetjes per kalkoenlapje).
  2. Kook de pasta ondertussen. Breng de saus ook langzaam aan de kook.
  3. Bak de kalkoenlapjes aan in wat olijfolie tot de parmaham krokant wordt. Gaar ze nadien nog zo’n 15 minuten verder in een oven op 180°C.
  4. Giet de pasta af wanneer hij beetgaar is. Meng de pasta met de tomatensaus.
  5. Haal de kalkoenrolletjes uit de oven en snijd ze in ronde schijfjes.
  6. Schep de pasta in een diep bord en schik er de kalkoenrolletjes op.

Zelf Sugo Bombolino maken:

Rooster wat kerstomaten met look en olijfolie in de oven. Laat ze een beetje karameliseren. Doe de kerstomaatjes nadien in een steelpan en voeg wat fijngehakte rode peper toe. Laat nog verder stoven en voeg olijfolie toe naar keuze.

 

Comments are closed.