Menu

Pasta met tuinbonenpesto en parmaham

pasta tuinbonenpesto copy

Zalig vind ik het, als de seizoenen veranderen en je weer met nieuwe seizoensproducten kan werken. Deze pasta is ontzettend makkelijk om te maken maar door de tuinbonen krijg je net die extra touch. Ze zorgen bovendien voor een mooie heldere groene kleur. Proberen maar!

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 g tuinbonen
  • 1 teentje look
  • goede olijfolie
  • handvol basilicum
  • handvol pijnboompitten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 300 à 350 g pasta
  • enkele sneetjes parmaham

Bereiding:

  1. Dop de tuinbonen. Blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water en dop ze dan nogmaals. Doe de tuinbonen in de keukenrobot samen met de look, pijnboompitten en de basilicum. Maal fijn. Voeg nadien olijfolie toe tot je de gewenste pestodikte krijgt.
  2. Kook de pasta beetgaar.
  3. Roer de tuinbonenpesto onder de pasta. Schik er wat parmaham over en bestrooi met de parmezaanse kaas.